-----------------------------------
iulian90
13 Apr 2021 19:15


-----------------------------------
@Palabog

Din ce observ in imaginea din linkul postat pe tine, la acea montura cu trepied ii lipseste capul de prindere tip Vixen, in care vine prinsa luneta prin intermediul unei sine tip Vixen care trebuie prinsa direct de tubul lunetei sau prin intermediul a doua inele in care vine fixata luneta. 
Nu stiu daca luneta va putea fi prinsa direct de montura cu acel suport de prindere care il are, va trebui sa il inlocuiesti cu o sina Vixen, iar pe montura sa montezi un cap de prindere tip Vixen, ca cel din link-ul acesta:

https://astrovest.ro/site/index.php/accesorii-monturi/modul-prindere-sina-vixen-detail

sau ca cel din primele doua poze de mai jos (de la montura mea), ce va fi prins cu doua suruburi in cele doua gauri de pe capul monturii tale. In acel cap de prindere se fixeaza luneta pe montura, prin intermediul sinei Vixen, care va fi fixata pe tubul lunetei. In felul acesta poti atasa luneta de montura, simplu si rapid. 
Asa e la montura mea Bresser Messier Exos 1, capul de prindere este fixat cu doua suruburi M 8 de montura si poate fi detasat, iar majoritatea telescoapelor care le am ,au sine tip Vixen (home made) si le montez rapid pe montura. 
Probabil montura ta a avut cap de prindere tip Vixen ,dar care a fost demontat de fostul propietar de la care ai cumparat montura.

Last edit:

Am gasit un topic pe Stargazers Lounge in care este prezentata o montura indentica cu cea a ta.  
https://stargazerslounge.com/topic/229887-identification-of-mount/
Din ce am observat in acest topic, rezulta ca montura respectiva a avut un suport de prindere clasic cu suruburi direct de inelele de prindere a telescopului, nu sistem de prindere tip Vixen. Dar totusi poate merge montat un sistem de prindere tip Vixen, depinde de distanta dintre gauri, daca se va potrivi cu gaurile de pe capul de prindere Vixen. La montura mea distanta intre suruburile de prindere a capului Vixen este de 66mm.