-----------------------------------
zoth
07 Dec 2007 21:19


-----------------------------------
Era cat pe ce sa cred ca subiectul deschis nu intereseaza pe nimeni...
Aveti mare dreptate domnule profesor dar din pacate cred ca mai putem gasi si alte cauze ale acestui fenomen.
Si acei lupi singuratici la care faceati referire cred eu ca intampina multe greutati sa-si duca un proiect la final si ma gandesc in acest sens ca inca o importanta cauza a acestui fenomen este faptul ca in Romania nu exista o oferta deschisa si adaptata secolului 21 de materii si materiale necesare practicarii acestui "sport".
Cine vrea sa slefuiasca o oglinda ori trebuie sa aiba relatii si cunostinte pe afara sa-si faca rost de substratul necesar ori trebuie sa se multumeasca cu o sticla de geam cu riscurile de rigoare.
La fel daca vrei material de degrosare si nu ai relatii la o fabrica de profil este necesar sa te apuci sa spargi pietre de polizor si sa decantezi prafurile (munca ce consuma un timp nepermis pentru ritmul vietii din ziua de azi).
Ce sa mai zic daca s-ar trezi cineva ca vrea sa slefuiasca o lentila... este necesara o relatie buna la Pro Optica sau IOR altfel treba e compromisa din start.
Am din intamplare in fata o oferta (probabil una din multele) de pe piata americana care include chituri cu tot ce este necesar pentru constructia oglinzilor, blancuri de pyrex de toate marimile, materiale de degrosare clasificate pe granulatii, materiale de polisare adaptate pentru tipul de sticla pe care se lucreaza (oxid de aluminiu, oxid alb de aluminiu, oxid de ceriu, oxid de zirconiu, red rouge, etc). exista oferte de pastile ceramice hexagonale pentru fabricarea matritelor pentru oglinzile mari, tot felul de adezivi si multe altele care sincer sa fiu nici nu stiu la ce folosesc...
Nu trebuie sa va mai spun ca toate acestea au preturi ce mi se par banal de mici...
Sa mai amintesc si faptul ca acolo la ei exista sumedenie de literatura de specialitate, un izvor de inspiratie si invatatura ce cred ca nu va putea fi egalat de Europa nici in sute de ani.
Stiind lucrurile astea, personal am profitat de nasterea astroshop.ro in "gradina" noastra si le-am facut cateva propuneri.
I-am rugat printre altele sa infiinteze si sa dezvolte o sectiune "puternica" de ATM pe situl lor si deasemenea sa infiinteze o sectiune de carte.
Am vazut ca sectiunea de ATM a aparut si acum astept doar dezvoltarea ei, lucru cel consider esential in demararea "sportului" de care vorbim.