-----------------------------------
Doru Dragan
08 Dec 2007 09:59


-----------------------------------
Slefuitul opticii este o "munca de chinez batran". Eu am stat langa doi slefuitori si stiu teoretic cam tot ce se poate sti dar nu m-am apucat de slefuit. Cel mai important ingredient este rabdarea care este indusa de pasiune si ambitie. Cu pasiunea stau destul de bine pe la ambitie am unele scapari :) Si apoi, daca i-am avut pe ei m-am lasat pe mana lor :D Pe vremuri era intr-adevar asa cum zice zircon. Umblam dupa vitrine sparte si ecrane de televizor (color :)). Umblam pe la fabrici de optica la cersit de abrazivi. Dar acum lucrurile s-au schimbat si sunt cam asa cum le prezinta Tavi. E adevarat insa si ce spune zircon: 20 de ani de experienta nu se pot inlocui cu nimic. Probabil ca Tavi e unul din cei care ar trebui sa deschida o firma care sa vanda chiturile pe care le pomeneste zircon :) Si eu ar fi trebuit de mult sa ma apuc sa scriu o carte :lol:
Nu poti creste o piata cu instrumente home-made. Rolul asta il au instrumentele ieftine facute de chinezi (mai tineri :)). Dupa ce lumea se va obisnui cu privitul cerului prin aceste instrumente de larg consum vor apare si cei mai pretentiosi care nu pot fi satisfacuti decat de o optica performanta. Au si inceput sa apara deja :)