-----------------------------------
iulian90
23 Apr 2021 22:21


-----------------------------------
@aimedbook

Multumesc pentru linkuri. :) Am tot cautat pe net informatii, topicuri despre OneStep, dar nu gasisem mai nimic. O sa ma documentez bine pe acest site din linkuri ,mai ales la partea cu configurarea OneStep. 
Citind sumar, am aflat ca la driverele TCM 5160 pentru motoare pas cu pas, curentul prin motor se seteaza din OneStep, din configurare, nu din potentiometru ,ca la driverele DRV 8825 sau A 4988. Este mai bine asa, curentul se regleaza mult mai precis. 
Tot OneStep seteaza si modul de functionare a driverului, in 1/16 micropasi , pentru tracking si ghidaj, sau 1/8 pentru GoTo. Interesant. ;) 
Acum inteleg unde se conecteaza tastatura de comanda a monturii ; la portul ST4, care este si pentru ghidaj. Intr-adevar, noaptea mai comod si mai indicat ar fi o telecomanda/ tastatura simpla pentru controlul monturii decat telefonul sau laptopul, dar acestea sunt de mare ajutor ziua, cand cauti planetele Mercur sau Venus, sau chiar si stele mai stralucitoare, ca Sirius, Capella, Vega, Arcturus. 

Azi am mai avansat putin cu OneStep. Am construit carcasa in care va veni placa de baza si modulele. :) 
Mai am de lucru la carcasa, dar si la placa OneStep, nu prea am avut timp, pentru ca am avut si alte treburi de facut, dar saptamana viitoare cred ca o sa finalizez controlerul.