-----------------------------------
fritz_wolf
03 Mai 2021 22:15


-----------------------------------
Exista un loc (foarte ingust, e vorba cam de cativa metri) pe "lacul" Vacaresti (rezervatia naturala parc Vacaresti) pe latura sudica (evident, pe drumul de sus) de unde atunci cand atmosfera e foarte clara se pot observa muntii pe langa turnurile Asmita Gardens (cum privesti astea trebuie sa fie in stanga) si aproximativ inspre podul Vitan Barzesti (cel mai exact trebuie privit ca turnurile Asmita sa fie stanga si sediu EVO Mag sa fie dreapta (e o zona extrem de ingusta). Se vad foarte rar, de obicei cand e rece aerul e si foarte clar si sansele sunt mai mult in prima parte a zilei. 

Insa de obicei Bucurestiul e acoperit cu o patura de poluare brun roscata ca o cupola. De doua ori am vazut "cupola" de poluare peste Bucuresti din trenul care merge de la Ploiesti spre Bucuresti inainte sa se poata vedea ceva din oras. Arata ca un fel de dom (cupola) de culoare bruna (forma unui curcubeu imens spre orizont). Se vede cand trenul traverseaza o zona de camp si in anume conditii, din ce retin, inainte de apus cand razele soarelui bat din laterala (evident din dreapta de la apus). E fix ca o cupola perfecta.

Am incercat acum sa localizez exact locul pe Goagal si sa trasez linie dreapta sa reconstitui directia si am gasit. E vorba de masivul Bucegi, directia varful Omu. Fereastra pe harta imi rezulta de aprox. 40m latime pe drumul de deasupra "lacului" Vacaresti, insa trebuie sa caut exact la fata locului ce punct este exact in cei 40m de drum deoarece desi fereastra pe langa turnurile Asmita nu e foarte ingusta, totusi exista niste cladiri care obtureaza si pe harta Goagal, chiar si 3D nu imi rezulta care din ele.

Deci asta e punctul cu eroare de aprox 30m:

https://www.google.ro/maps/dir/Bucure%C8%99ti/44.3924788,26.1361121/@44.3926124,26.1361517,111m/data=!3m1!1e3!4m8!4m7!1m5!1m1!1s0x40b1f93abf3cad4f:0xac0632e37c9ca628!2m2!1d26.1025384!2d44.4267674!1m0

Distanta pana la varful Omu rezulta aprox. 128 Km in linie dreapta (din punctul respectiv).