-----------------------------------
Erwin
05 Mai 2021 07:10


-----------------------------------
Aseară la ora 20, pe când să apună Soarele a fost atât transparen&#539;a cât &#537;i seeing-ul bun. Mă uit din balconul de Est cu TZK 10x80 la orizont. Spre Sud &#537;i Sud-Vest este deschidere până departe, spre deosebire de Nord-Est unde orizontul se încheie cu ni&#537;te blocuri &#537;i clădiri aflate aproape, la 2-3Km. Încă nu am identificat pe hartă dar când sunt condi&#539;ii bune se vede un deal cu o pădure, presupun că este pădurea Comana. Apoi mai sunt ni&#537;te construc&#539;ii înalte: o eoliană &#537;i un turn de apă aflate în Jilava dar când e seeing bun se vede un releu de comunica&#539;ii pe un deal &#537;i un turn de apă din acela conic, de pe vremea comunistă. Ar trebui să verific distan&#539;ele pentru că ar fi ni&#537;te repere foarte bune pentru a analiza calitatea atmosferei. Din păcate din cauza luminilor stradale cu LED puse acum un an nu mai pot face observa&#539;ii astronomice din balcon a&#537;a cum am făcut când ne-am mutat aici. Mai sunt &#537;i ni&#537;te proiectoare cu LED echivalent în kilowatti care luminează nu numai curtea unei fabrici ci vin direct în ochi. Se construie&#537;te în draci în zonă, mai ales pe platforma IMGB ce va fi demolată pas cu pas. A&#537;adar în câ&#539;iva ani toată zona va fi doar cu blocuri. E bine că spre sud este cimitirul &#537;i aici nu se va construi nimic, a&#537;adar o fereastră spre orizont tot voi avea. Spre Vest deja este obturat complet de un bloc de 7 etaje, cu 2 mai înalt decât al nostru...