-----------------------------------
Dbird
05 Mai 2021 12:40


-----------------------------------
@zoth:
1- Am scris cateva randuri referitor la cromatismul mentionat in topicul dedicat. Nu cred ca trebuie sa speriem lumea :)
2- Nu vreau sa te superi dar vis a vis de Lacerta (fie Smart fie Elite) si de altfel pentru orice binoclu este posibil a fi utilizat fara ridicarea eyeshieldurilor respectiv fara sprijinirea acestora pe arcade. Eu in mod uzual nu ridic niciodata eyeshildurile.  Practic eu, asa cum mai scriam, sunt un mare iubitor de efect "hublou". Din aceasta cauza utilizez toate binoclurile fara eyeshilduri ridicate si daca este posibil chiar cu ele date jos. Caci eyeshildurile ridicate sau coborate micsoreaza efectul "hublou". Asftel pot sa garantez ca orice binoclu poate fi tinut in maini fara sprijin pe arcadele ochilor. Deasemenea plasarea, in aceste conditii a ochilor in axa corecta, chiar in contextul miscarii ansamblului ochi binoclu, se poate face perfect inclusiv in mod astro. Este necesara bineinteles o oarece experienta sau mai bine zis antrenament. Daca va place sa priviti prin binoclu utilizant la maxim efectul "hublou" eu va recomand sa renuntati complet la ridicarea eyeshildurilor sau chiar sa le scoateti daca este posibil. Dar si la mine exista o exceptie! Singurul moment in care ridic eyeshieldurile este acela in care in jurul meu lateral, spate exista surse parazite  de lumina puternica!
Binenteles ca gusturile nu se discuta ... unii prefera de exemplu un efect mai pronuntat de tub simtindu-se "mai aproape de stele si mai izolat de mediul alaturat" altii prefera un camp mai mare cu efect "hublou" , este normal si firesc, scopul acestor randuri fiind doar sa atrag atentiea ca orice binoclu poate fi folosit la fel de bine fara sprijin pe arcade / ochi si binenteles ca nu are legatura strict cu emisii Lacerta (dar este valabil si la ele).
Considerati aceste randuri ca un indemn sa va "imprieteniti" si mai bine cu binoclul vostru  :)