-----------------------------------
iulian90
06 Mai 2021 22:10


-----------------------------------
Azi am facut reglajul la angrenalele monturii in asa fel incat am eliminat backlash-ul ,fara sa apara gripaj, angrenajele se invart relativ usor, fara frecare prea mare si joc nu mai este deloc, cel putin nu il mai simt la mana cand misc de axele monturii, cand sunt blocate suruburile de ambreiaj. Cred ca in cazul acesta nu ar mai fi nevoie de compensatie de backlash in configurarea OnStep. Dealtfel am observat ca compensarea backlash-ului nu este continut in fisierul config.h din OnStep, pare a fi doar optional si trebuie cumva adaugat in configurare. :)

In schimb ,cu modulul Wemos D1, am mai incercat sa il mai configurez, mai intai cu placa Generic ESP8266 din Arduino IDE, si mi-a dat o eroare la incarcarea firmware-ului, apoi cu placa LOLIN(WEMOS) D1&R1 mini, de data asta a fost incarcat firmware-ul, dar nu vrea sa se conecteze cu ESP32, iar ledul clipeste la fel ca inainte, nici prin wifi nu se conecteaza. 
Banuiesc ca daca firmware-ul l-a incarcat ,dar nu vrea sa se conecteze in continuare, poate o fi ceva neregula si cu ESP32, cu configurarea lui de nu poate comunica Wemos D1 cu el. 
Din ce am inteles Wemos comunica cu ESP32 prin serial, prin pinii Rx si Tx de pe ambele module si ma gandesc ca poate viteza de comunicare, care este setata in mod obisnuit la 9600 baud pe ambele module, ar trebui schimbata la alte valori, de ex la 57600 baud, poate asa o comunica Wemos cu ESP32 si astfle poate o sa se conecteze si prin WiFi cu routerul din casa sau telefonul. 
O sa incerc si asa maine ,sa schimb viteza la 57600 baud sa va ce se intampla.   :) 
In afara de problema cu conexiunea Wifi, OnStep functioneaza foarte bine prin conexiunea USB si cu telecomanda, nu am alte probleme, is foarte multumit de el. :)