-----------------------------------
Mircea Pteancu
30 Mai 2021 19:31


-----------------------------------
Tudor

Multumesc, asa am sa si fac, am sa-l acopar cu lac nuanta '' castan''.

Iulian

Multumesc si spor la adaptarea raftului de oculare la montura cea mai folosita.
Si eu am dotat cu un raft liniar montura dobsonianului de 125mm ''Ratusca cea urata''. 
Conteaza mult confortul in timpul observatiei, mai ales pe masura ce ''omu'' se apropie de ... varsta stelelor.  :P 

Erwin

Multumesc, Doamne ajuta sa avem cer bun de observatii !

Eu nu ma pot plange deoarece sunt un om fara pretentii, cu standarde foarte joase cu privire la cerul observabil.
Mesajul tau mi-a stimulat curiozitatea si mi-am verificat notitele de observatii.
Cu tot cu sesiunea de aseara, am efectuat 13 observatii in total in cursul lunii Mai.
Diseara, dupa ora 22 zice Telescopius ca vor fi 4% nori, cu seeing prost, intre Pickering 4 si 6.
Deci sper sa raportez Congresului Partidului Astronomic realizarea unui numar de 14 sesiuni de observatii pe luna Mai 2021.

Dragos, multumesc pentru apreciere !
Am un trepied din lemn pe care folosesc mini-reflectorul de 76mm si care nu are ''gat''.
Astept cu interes sugestii pentru acea situatie, ar prinde bine un raftulet de oculare si acolo, cu doar doua-trei pozitii ar fi suficient.

Edit: am vazut pozele mai vechi de la acest topic, cu luneta 45x300mm, suspectata de a avea obiectiv nobil ,cu sange albastru Zeiss. Luneta fost renovata ca in poze.Nu mai concureaza la uratenie cu Ratusca ... ba, a primit si RDF.

Cer senin va doresc, Mircea