-----------------------------------
zoth
30 Iun 2021 20:54


-----------------------------------
Piesa alba in care ar fi infiletat portocularul este chiar corpul vizorului. Cu siguranta o bucsa excentrica ar fi solutia ideala dar nu imi este accesibila. Daca mai pun la socoteala ca portocularul nu vrea sa se desfileteze de pe corpul vizorului ... am nimerit fix intr-o situatie imposibila!

La toate testele si masuratorile optice pe care le-am facut asupra vizorului, am ajuns de fiecare data la concluzia ca prisma imi arunca imaginea in afara axei optice. Ajunsesem sa suspectez faptul ca prisma are dintr-o eroare de fabricatie o lungime ceva mai mare decat ar fi normal.
Aseara mi-a venit ideea sa inlocuiesc prisma cu cea de la vizorul IOR si sa vad care e situatia. Rezultatul a fost identic, imaginea era aruncata in exteriorul axei optice exact cu acelasi decalaj.
Vestea buna e ca optica nu are nici o problema, mecanica in schimb genereaza problema!
Uitandu-ma cu atentie la cele doua portoculare am vazut imediat ca pe canalul cu probleme portocularul este decalat cu 0,5mm inspre axa  centrala a vizorului.
Nu mai pun imagine pentru ca nu are rost ...