-----------------------------------
Mircea Pteancu
02 Iul 2021 22:03


-----------------------------------
Vernisajul Expozitiei astrofoto a Astroclubului Galaxis a avut loc la Atrium Mall, conform programului, Marti 29 Iunie 2021 la ora 18.
Multumim pentru colaborare si felicitam pentru actiune pe d-na Raluca Herman, din partea firmei Carturesti si pe Armand Popa si Torma Csaba, din partea astroclubului.
Au participat opt membrii ai astroclubului: Eugen Balint, Torma Csaba, George Scrob, Armand Popa, Bogdan Neagoe, Daniel Ghita, Torok Daniel si ''your truly'' Mirciulica.
Primii trei sunt realizatorii astrofotografiilor expuse. 
Expozitia a avut deja cativa vizitatori in ora petrecuta impreuna acolo de participanti.
Ea va dura pana pe 4 Iulie.

Timpul petrecut impreuna cu membrii astroclubului a zburat ca o clipa, am vorbit d'ale Astronomiei, vrute si nevrute si am plecat toti cu bateriile zumzaind de cat erau de incarcate cu elan.
Imi face o mare placere sa constat ca elanul, despre care am mai pomenit, este unul real, membrii nostri facand cele propuse: observatii urbane de acasa, observatii citadine (sidewalk), observatii pe cer sub-urban din Padurea Ceala, observatii la cer negru tuci si astrofotografii cam de peste tot.

Nu spun aceste lucruri ca sa ne umflam in pene ci ca sa-i incurajez pe astronomii amatori: se poate.
Nu-i nevoie, dar absolut deloc nu-i nevoie de sediu, de observator, de presedinti si vice-presedinti, de comitete si statute si hartogarie si mancatorie pentru functii de doi bani. Este nevoie doar de un singur lucru: amatorii cu telescoape (oricat de amarate) sa se intalneasca intr-un locsor prestabilit, cu cer ceva mai bun  si acolo sa se ajute intre ei, sa faca impreuna observatii.
Vorbe mai putine, observatii cat mai multe ! 

Libraria Carturesti a expus un mare numar de produse cu tematica astronomica : harti, carti, globuri , cani, jucarii, mozaicuri, machete. Asadar materiale exista la dispozitia astronomului amator, indiferent de varsta. Acum trebuie sa  venim noi, amatorii, cu mica noastra experienta si cu mandrele noastre telescoape si sa dam incepatorilor ocazia intalnirii nemijlocite cu astrii. Si rezultatul nu poate fi decat bun!

Mai multe despre expozitia noastra aici:

https://www.astroclubgalaxis.ro/2021/07/expozitia-de-astrofotografii.html

Multumim celor care deja au vizitat si celor care vor vizita expozitia noastra, Mircea