-----------------------------------
dragos.n
06 Iul 2021 00:21

Urasc capacele
-----------------------------------
Ieri seara am iesit din nou la observatii. Si pe la ora 4, cand am inceput sa strang, a inceput din nou partea cea mai neplacuta. Punerea ocularelor, a filtrelor si a altor accesorii la loc. Si am inceput sa caut. Unde e capacul de jos, unde e capacul de sus, si asa mai departe. Cunoasteti scenariul. Ca sa nu mai vorbesc de schimbarea ocularelor. Scoate ocularul din cutie, scoate capacele, punele in cutie, sau mai degraba in buzunar, scoate ocularul din telescop si pune-l pe celalalt, pune ocularul la loc, totul pe intuneric. Aseara mai era ceva lumina, dar alte dati nu e. Ca sa nu mai spun de placerea de a constata ca iar s-a pierdut un capac.

Asa ca lansez o provocare. pentru niste idei mai bune. Sa putem sa scapam de tot chinul asta. Stiu ca sunt ceva huse de curea, dar sunt scumpe, iar eu nu ma vad cu vreo 5-6 oculare atarnate de curea. Stiu, mai sunt si suporturile care se pun intre picioarele trepiedelor, unde ocularele se pot aburii frumos.

Eu am doua idei, asa si asa, dar la mine, de la idee la realizare trece intotdeauna mult timp.

Topic nerecomandat astrofotografilor care au observator in curte. Sau mai stii.