-----------------------------------
metalgibson
07 Iul 2021 12:45


-----------------------------------
Erwin montura hand made din cupru si instalatii pentru gazificare.

Nu pot eu sta cumintel,mereu caut satisfcatie mentala,aventuri mentale de ale ATM-ismului, mereu trebuie sa ma ocup cu ceva.. ieri stind la serviciu,mi-a venit o idee care am proiectato mental vreo ora, apoi am expuso pe o foaie,si de pe foaie am desenat-o in paint.
Aceasta idee are urme in trecut de la alte proiecte : in Anul 2019 m-am apucat eu sa-mi fac un ecran pentru cinematograf de casa,pentru proiector si ca scop mi-am pus  sa-l fac motorizat, am gasit atunci motor si radiotelecomanda de pe aliexpress.

iar luna aceasta am inceput sa-mi fac din acelasi tip de motor un dispozitiv(guitar pickup machine) de facut pickupuri pentru ghitara electrica,cu o plata electronica ce regleaza viteza motorului,si un dispozitiv de la bicikleta care arata ce distanta pargurci , conectat la motor ca sa-mi arate pe ecran numarul de rotatie in crestere,ca sa stiu cita sirma din cupru a fost infasurat pe pickup.

Si fantezind ieri la serviciu,mi-a venit ideea ca toate aceste componente(motorul,radiotelecomanda,plata electronica de reglare a vitezi motorului) pot fi cumva unite impreuna pentru astronomie si anume pentru confectionarea unei monture motorizate care sa permita prin reglaje de viteza a motorului sa sicronizez cu viteza de rotatie a pamintului .astfel obtinind o montura pe astrophoto ,motorizata,dar totodata indreptata dupa traditia veche cu ajutorul hartilor stelare spre tinta cautat, fara baza de date computerizata(ca goto).

toate componentele sunt ieftine ,se gasesc pe aliexpress sau joom. astazi deja imi proiectez dimensiunile la fiecare component ca mai apoi sa plec la lemnar sa mi le faca. nu voi folosi aluminiu,fier,fiindca nu avem strungar in fier pe aici si nici placi din aluminiu nu se vind.
https://www.youtube.com/watch?v=04RDVYSde6U  video cu ce putere de tractiune astfel de motoare au