-----------------------------------
dragos.n
07 Iul 2021 20:13


-----------------------------------
Erwin, exista iarba cam ca un gazon, si iarba de 30-40cm inaltime, si deasa ca un covor, de nici nu atingi pamantul cand calci. Eu acolo unde am cel mai bun loc de observatii, unde pot sa merg fara sa chem un taxi sa ma duca, este asemenea iarba. Poti sa ai zece lanterne daca ai calcat prin jur, si ai rascolit jungla. Si nu ai cum sa nu te misti. De cearseaf sau punga pusa pe jos nici nu poate fi vorba. Poate o sa fac o fotografie odata, sa vedeti.

La ultima observatie, am folosit intai, ca de obicei, ocularul de 30mm pe 2'. Apoi l-am pus inapoi in cutie, fara sa pun capacul cutiei la loc, pentru ca in el pusesem adaptoarele de la 2' la 1,25', si capacul diagonalei de 2'. Si a stat frumos, culcat, mai mult de o ora. Cand l-am luat din nou era plin de roua, desi lentilele nu erau direct expuse spre cer. Inutilizabil. Si a fost cea mai uscata seara pe care am prins-o anul asta. In privinta asta, are dreptate zoth, ca sunt utile capacele, dar tot ''a pain in the ass'' sunt. Dar zoth nu are dreptate in privinta cutiilor de carton, mai ales cele solide, de la oculare mari. 

Oricum, la o cutie mare, special facuta, care sa tina toate accesoriile, ma gandesc si eu. Iluminata cu leduri rosii cand e deschisa, si cu arc, sa se inchida singura.