-----------------------------------
Erwin
09 Iul 2021 07:12


-----------------------------------
Igor, 

Lucrul ăsta este rezolvat foarte bine, dar nu cu Arduino Uno care este prea slab, ci cu alte micro-controlere pe 32 bi&#539;i. Noi câ&#539;iva ne-am apucat să facem proiectul ăsta &#537;i sunt 2 variante pe care le-am abordat: maxESP &#537;i STM32 Blue Pill. Blue Pill nu se mai găse&#537;te/fabrică a&#537;a că Jimao22 care a mai găsit undeva pe stoc câteva bucă&#539;i a mers pe varianta asta. El a găsit kit-uri cu piesele necesare la un spaniol. Noi ceilal&#539;i am mers pe varianta maxESP. Iulian90 este primul căruia i-am dat un kit &#537;i a reu&#537;it să-l pună deja în func&#539;iune. Eu l-am asamblat pe-al meu &#537;i am pus motoarele să se învârtă dar acum a&#537;tept curelele din China, că prin vechituri nu am găsit la lungimea &#537;i pasul potrivite. Nu am cumpărat kit-uri ci ne-am chinuit să găsim piesele necesare la diver&#537;i furnizori din &#539;ară &#537;i străinătate a&#537;a că a durat mult &#537;i nici nu am găsit piesele să se potrivească exact cu cablajul dat comandă în China. A&#537;a că nu mai recomand cuiva să meargă pe varianta asta, fără să ajusteze dimensiunile cablajului la piesele care se găsesc. Dacă te pricepi, cablajul se poate edita în easyeda care este free, pe net. Mai are o posibilă hibă, conexiunea wifi nu prea merge, Iulian nu a reu&#537;it, dar pe USB merge foarte bine. 

Cite&#537;te aici:
https://onstep.groups.io/g/main/wiki/3860

Viteza de rota&#539;ie a motoarelor se calculează în func&#539;ie de raportul de transmisie, de numărul de pa&#537;i/tură &#537;i de numărul de micropa&#537;i folosi&#539;i în driver. Toate aspectele astea sunt parametrizate în configuratorul pentru onStep a&#537;a că programul va fi compilat cu ele predefinite. 

Modulul onStep poate fi folosit cu Stellarium sau alt planetariu virtual uzual a&#537;a că are &#537;i func&#539;ia GoTo. 

Trebuie să cite&#537;ti documenta&#539;ia cu mare aten&#539;ie înainte de a aborda proiectul, sunt multe aspecte care trebuie bine în&#539;elese, spre a proceda întocmai, altfel nu merge. Te mai ajutăm noi cu răspunsuri la nelămuriri, dacă apar.