-----------------------------------
nes
14 Dec 2007 18:21


-----------------------------------
Nu contest experienta nimanui, dar totusi vreau ca primul telescop sa fie nou  :oops: . Poate o sa spune-ti ca sunt incapatanat (si asa este intr-o oarecare masura).
Dar am sa fac acest prim pas, si apoi cine stie am sa revin cu un "post" in care am sa spun : "Ce bine ar fi fost sa va ascult si sa fi luat ceva homemade mai bun mai ...etc samd"
Peste ceva timp dupa ce am sa "fac primii pasi" in tainele astronomiei si am sa fiu la stadiul de"copacel" am sa fac o alta achizitie si tot asa...si poate peste ani voi posta nu " Incepator--pls ajutor" ci "Construiesc telescop--pls ajutor".
M-am hotarat in cele din urma sa cumpar un Skywatcher 130/900 EQ2, asta pt ca sunt presat  de timp, de buget si trebuie sa il cumpar pana de sarbatori :?. 
A doua varianta ar fi fost Skywatcher 130/650 EQ2 (dar care e incert daca ajunge sau nu in timp util), diferenta dintre ele fiind (din cate pot sa imi dau eu seama) raportul focal primul avand f/6,9 cel de-al doile f/5.
Mai am o intrebare :oops:  ,si sper sa nu intru in dizgratie: este diferenta mare, sezizabila unui ochi neantrenat intre cele doua? Dintre cele 2 modele voi pe care l-ati recomanda unui incepator?
O seara faina...