-----------------------------------
iulian90
12 Iul 2021 09:05


-----------------------------------
Da , este un pic cam joasa montura, pentru privitul prin cautator , mai ales spre zenit ,caci cautatorul este montat pe inelele telescopului undeva pe la mijlocul tubului, dar pentru privit prin telescop nu este chiar joasa, stau pe scaunel ca sa pot privi la ocular. Am facut montura mai joasa in primul rand pentru stabilitate si sa fie cat mai compacta ,usoara si rigida. :)
Desigur, nu va ramane cu acel tripod mic , ci voi face un altul un pic mai inalt ca sa permita observarea prin telescop stand pe un scaun obisnuit care e mai inalt decat scaunelul, in acelasi timp facilitand si privitul prin cautatorul telescopului. Si poate si un tripod inalt care sa permita observarea din picioare, util mai ales cand observ obiecte ceresti aflate la declinatii sudice, aproape de orizont, unde sunt multe obstacole , casa vecinului ,pomi , garduri etc.  In rest voi face observatiile stand pe scaun , caci din picioare devine cam obositor dupa 2 ore de observatii. :)
Pe partea de altitudine piulita obisnuita am inlocuit-o cu una tip fluture,dar cred ca mai buna este ideea ta cu rozeta cu piulita incorporata in ea. :) Numai sa gasesc astfel de piulite care se incastreaza in lemn, caci la Dedeman nu am gasit, incerc si la Bricostore , poate gasesc.