-----------------------------------
Dbird
22 Iul 2021 14:31


-----------------------------------
Exact ...am mai vorbit ... si am stabilit ca sunt niste indicativi ... de marketing ... pana si Zeiss are pe el scris HD ... ma rog, cand am zis sticla HD ... la asta m-am referit caci pana la urma tot calitatea sticlei infuenteaza rezolutia. Tot atunci ziceam ca daca pe o "trompeta" chinezeasca "no-name" vad scris si HD si ED, pentru mine este totusi un indicativ de calitate si voi fi sigur curios sa il testez.
Practic cazul lui SVBONY de mai sus... si aici pot spune ca am avut noroc ... ieri am testat in paralel Zeiss Conquest HD 10x42 si SVBONY 10x42 HD ED ... stiu o sa spuneti ca nu este corect ... Zeiss nu are ED !!!  :lol:  :lol:  :lol:  deci .... 
Lasand gluma la o parte am ramas foarte surprins de calitatea imaginii a chinezului. Practic Zeiss este putin, foarte putin mai luminos in rest identic. Tudor spunea ca utilizarea unei sticle mult mai contrast (chinezul) creeaza impresia unei calitati superioare (sunt de acord, dar nu sunt de acord cu faptul ca eu nu am simtit violent diferenta de rezolutie!!!). SVBONY, am aranjat, sa fie testat de colegul Tudor pe sistemul lui cu mira, pentru a vedea ceva mai stiintific diferenta. 
Filozofic vorbind, eu am testat doua binocluri ale caraor valori financiare difera ... cu 10x  :o  :D , deci cu atat mai mult sunt mirat de frumoasele rezultate "ochiometrice" ale chinezului. Sau poate am imbatranit asa de mult incat trebuie sa ma apuc de dresat elefanti ca sunt ceva mai usor de distins  :lol: 
Bineinteles nu discutam nici despre faptul ca Zeiss are campul mai mare, si ceva mai mult claritate pe margini.
Later edit: Am uitat sa spun , ieri pe Aliexpress binoclul de mai sus scazuse la 400 lei. Sincer nu m-am uitat daca nu cumva bagasera ceva la transport, ca mai fac ei smecherii din astea :))