-----------------------------------
Dbird
24 Iul 2021 13:30


-----------------------------------
Sunt convins ca pe mira ta, cum este de altfel si firesc, un Zeiss sa fie in fata! Dar ma refer strict la impresia, senzatia "ochiometrica" ... este cea mai importanta la inceput de drum. Din punctul meu de vedere , cand pleci la drum nou trebuie sa incepi cu ceva cat mai apropiat de o calitate inalta (dar si la un pret cat mai accesibil in contextul in care nu stiii daca va fi o pasiune ...) pentru a obisnui ochiul cu calitatea. 
Colegul nostru Cristian Kata tocmai mia atras atentia ca cei de la Svbony vor mari seria cu un 10x50 ED HD incepand cu august undeva la 138 de USD. Mare problema insa, este ca cel putin pe siteul Ailexpress, sa introdus si TVA ...de cateva zile !!! Nu mai stiu ce sa inventeze europeni sa ii incurce pe chinezi ... incepe sa ma supere atitudinea asta ... 
Revin la ideea ca eu am plasat pe locul intai acest binoclu ... dar iata ca pretul risca sa creasca, mai mult sau mai putin artificial, astfel incat urmeaza sa vedem daca nu voi fi obligat sa il descalific :) ... asta imi aduce aminte de povestea trista a masinii Porsche Sunoco 917-30 din anii 70, o masina atat de reusita incat dupa doi trei ani de curse a trebuit sa fie eliminata din campionat  :)