-----------------------------------
LKornel74
26 Iul 2021 12:41

AstroFest 2021
-----------------------------------
In weeked-ul trecut, 23-24 Iulie sa desfasurat Astrofest2021, un eveniment la care eu am fost pentru prima data. Am pus camera pe trepied in spatele spectatorilor, Rec On si dai bataie cu foto pe la standuri sa vad ce pregatisera expozantii. De la margelute de insirat pe ata din care copii faceau bratari de toata frumusetea pana la instrumente de orientare folosite in navigatie din cele mai diverse.

A fost destul de multa lume in ambele zile si cred ca tinta festivalului a fost atinsa, popularizara stiintei in randul publicului larg.

Apoi intr-o zona de spatiu verde in imediata vecinatate, telescoape fel de fel la cere cum a dat seara s-au facut cozi pentru observatii. Pana pe la 11 seara sa tot stat la observatii. La 9 sa incheiat treaba pe scena si in prima zi DJ SONIK a pus muzica cam o ora.
Invitati din scena stiintei au fost Catalin Beldea, Alexandru Mironov, Claudiu Tanaselia, Cristian Roman, Andrei Dorobantu de la Institutul din Magurele, Marian Naiman si Dragos Toma Danila de la IFIN si multi altii.

Atlantykron a fost primul subiect prezentat (cel pe care l-am prins eu ca vineri am ajuns pe la 7 seara).

Una peste alta, a fost o festival plin de informatii utile, multe lucruri de vazut si mai ales m-am intalnit cu oamenii pe care-i urmarest pe la tv si internet de ceva ani.

Atasez cateva poze din FB unde sunt cu mult mai multe.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=lazar.cornel&set=a.10221051978192294