-----------------------------------
Vizitator
26 Iul 2021 17:48


-----------------------------------
domnule Gheorghe Adrian v-am dat destule explicatii si nu ati inteles nimic, pentru ca nu stiti bazele, fizica dumneavostra este la nivelul anilor 1600, de atunci fizica a mai evoluat, faceti si dumneavostra experimentul asta luati un accelerometro in buzunar si faceti un salt in cadere libera din avion, daca nu aveti curajul, montati accelerometru intr-un tub vidat pe un suport si lasati sa cada liber. Si sa-mi spuneti si mie ce acceleratie are forta gravitationala de care povestiti dumneavostra. Eu fiind pilot am facut multe salturi si am facut acest experiment de mai multe ori. Acceleratia unui corp pe o traiectorie geodezica va spun eu ca este 0, pentru ca nu exista nici o forta gravitationala, daca nu ma credeti pe cuvant faceti experimentul si dumneavoastra. Accelera&#539;ia gravita&#539;ionala este o accelera&#539;ie aparenta, pentru ca forta gravitationala este de fapt o forta aparenta, de fapt para&#537;utistul, un meteorit, un satelit, sau orice alt corp pe o traiectorie geodezica are o miscare inertila si nu va avea nici o accelera&#539;ie doar cel care sta deoparte observatorul va nota diferite acceleratii-deceleratii fata de ei datoratei curburii spatiu-timpului dinre el si obiectl studiat. tictacul particulei este diferit la nivelul solului, pe varful everest, in spatiu cosmic, in soare si asa mai departe ticatacul depinde de locul in care te afli într-un camp gravitational, si depinde de gradientul temporal, tictacul particulei.

Mai studia&#539;i fizica si in special TRG ca altfel îmi pierd vremea degeaba cu dumneavoastră si nu ne în&#539;elegem când o sa stiti ce este o transformare Lorentz o sa fiti pe drumul cel bun. Fizica se bazează pe experimente nu pe credin&#539;e. Afirma&#539;iile dumneavoastră au aerul unei religii asta se nume&#537;te metafizica nu fizica, nu stiu daca aici pe site este un forum de metafizica, dar cu siguranta topicul acesta imi rezulta ca face parte din categoria fizica.

Cu stima