-----------------------------------
gheorghe adrian
26 Iul 2021 19:40


-----------------------------------

Rationamentul dumitale seamana foarte bine cu paradoxul lui Zenon. Dupa dumneata ai putea sa stai inaintea trenului oricat, ca nu sa te ajunga niciodata. Si corpurile care cad pe pamant, sau la impactul corpurilor, nu se sfarama nicio data, fiindca nu este nicio presiune care inpinge substanta prin spatiu, intotdeauna pe directia unde presiunea este mai mica. Si daca nu exista forta nu exista nicio presiune care sa intretina miscarea inertiala, translatia substantei. Miscarea pe o geodezica este inertiala doar in urma unui proces de accelerare si este sustinuta de presiunea dinamica a spatiului asupra structurilor dinamice ale substantei. Am gasit pe site-ul -scientia.index- un link care m-a dus la o pagina din -Wikipedia- in care este data formula tensorului radiatiei. Tensor care are in structura lui densitatea si presiunea fotonului. Si fiind legat de energia fotonului este legat de volumul fotonului. Densitatea inmultita cu volumul da masa fotonului, tot asa cum presiunea inmultita cu volumul da energia fotonului. Cu acesti parametri am gasit explicatia neeterica si nereletivista a formulei lui Fresnel. Formula care este verificata cu precizie de experimente de tipul fizeau, dar nu este egala cu formula relativista a compunerii vitezelor. Acest fapt imi intareste convingerea ca structura dinamica a fotonului, similara motorului electric liniar, este o realitate fizica indubitabila.