-----------------------------------
tudor
27 Iul 2021 14:46


-----------------------------------
Aici estimez folosind mai multe binocluri etalon cu eyereliefuri pe care le consider corecte. De exemplu Zeiss Conquest are 18mm, Nikon HGL are 16.8mm, si Leica Trinovid care are 15mm.
De exemplu ca sa estimez eyerelieful lui Bushnell (care are in specificatii 22mm) l-am comparat cu Conquest care are 18mm si cu Leica Trinovid care are 15mm. Cu Zeiss chiar ridic putin cupele ocularelor si tot vad clar marginea campului vizual dar cu Bushnell chiar cu cupele complet stranse vad foarte la limita marginea campului, insa putin mai bine decat cum vad cu aceeasi ochelari cu Leica (Leica-ER 15mm unde trebuie sa imping binoclul in ochelari mai tare ca sa vad margine campul vizual). Deci l-am aproximat intre 15mm si 18mm, mai exact 16mm pentru ca l-am considerat mai apropiat de yerelieful lui Leica. Ca purtator de ochelari am inceput sa imi dau seama destul de repede daca un ocular are un eyerelif mare (peste 20mm-22mm), mediu (16mm-18mm) sau mic (13mm-14mm). Din start fara nici o masuratoare  am observat ca Bushnell nu are cum sa aibe 22mm (care este un eyerelief enorm), asa ca am trecut la estimari comparative.