-----------------------------------
tudor
28 Iul 2021 01:28


-----------------------------------
Pentru a fi mai usor de inteles, ce am scris mai sus in multe cuvinte am sintetizat mai jos intr-un tabel. Aceleasi rezultate ale testului de mai sus le voi transpune intr-un tabel pe puncte, ca sa se inteleaga mai usor, "dintr-o privire" raportul performantelor. Poate asa lucrurile vor parea mai "categorice" si "transante" :)
Concluzia insa, intradevar s-a vrut sa fie cat mai echilibrata in afirmatii, "inchizand ochii" la anumite performante slabe ale binoclurilor mai ieftine. Adica nu am vrut sa mai bat moneda pe un lucru evident, si anume ca Victory si Conquest se detaseaza ca performante in mod clar de celelalte binocluri, lucru care se vede usor chiar din testele de mai sus. Poate era mai bine sa spun mai raspicat ca, pentru mine experienta vizuala cu Victory mi-a deschis o "lume" complet diferita, nebanuita pana nu am privit si "gustat" din ea. Este o experienta inegalabila la care se ajunge din pacate doar cu preturi mari. Nu pot descrie suficient in cuvinte sau cuantifica in tabele aceasta placuta experienta, pentru ca ea se "gusta" si observa doar privind prin astfel de instrumente premium. De altfel acest lucru l-am spus, dar am incercat in concluzie sa ma pun si in pielea unor utilizatori fara pretentii mari, si sa tin cont si de diferentele enorme de pret.

Zoth,
Daca vrei ne putem intalni ca sa "gusti" si tu din Victory  :D . De fapt tu ai gustat din aceasta experienta atunci cand ai privit prin lunete si oculare de calitate. Dar aici spectacolul pare si mai si, pentru ca se extinde la amandoi ochii!  :geek: