-----------------------------------
Vizitator
28 Iul 2021 07:29


-----------------------------------
Domnule, cred ca faceti o confuzie, fotonul ca si oricare alta forma de manifestare energetica are substrat si implicit masa, fotonul este o "simpla" manifestare duala, manifestare unda-corpuscul.

Tot ce se misca are masa, miscarea este totul, miscarea este o omniprezenta.

Fotonul are in mod evident masa, repausul este o utopie, este un comportament ilogic, este sinonim cu precizia maxima in determinare si implicit cu lipsa de eveniment, de experiment, de confirmare, de adevar.

Rog sa ne demonstrati cum arata gol golut "simplul foton" si de ce nu are el masa.
Nu faceti confuzie cu fluxul de fotoni.



Acest subiect este of topic, daca va intereseaza natura fotonului si aveti contributii in cea ce priveste subiectul va rog sa deschideti un nou topic cu brivire la subiect. Imi rezulta ca acest topic este despre gravita&#539;ie.

Rog sa ne demonstrati cum arata gol golut "simplul foton" si de ce nu are el masa.
Nu faceti confuzie cu fluxul de fotoni.


Premiul Nobel va asteapta!

In cea ce priveste dualitatea fotonului sa luat deja un premiu Nobel de catre Louis de Broglie a extins teoria lui Einstein, susținând că orice particulă în mișcare are asociată o undă. Teza lui de doctorat este publicată în anul 1924, iar el prime&#537;te premiul Nobel în 1929, după ce teoria sa este verificată experimental asa ca nu vad ce ar mai fi de demonstrat. Propietatile fotonului se cunosc deja. Daca eu sau dumneavostra avem alte credinte asta nu schimba realitatea. Eu personal nu cred in dualitatea fotonului. Eu il consider doar o unda electro-magnetica. Iar ca paranteza o particula de masa m>0 nu poate atinge viteza lumini in conditii normale ar necesita o energi infinita, in conditii mai deosebite inca nu sa demonstrat daca este posibil sau nu.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Dualismul_und%C4%83-particul%C4%83
https://ro.wikipedia.org/wiki/Foton
Cu stima