-----------------------------------
gheorghe adrian
30 Iul 2021 17:39

Gravitatia cuantica
-----------------------------------


Dl ..., dumneata nu mi-ai raspuns daca ai vazut ca tensorul radiatiei este densitatea masica a fotonului si termenii din paranteza lui Poynting sunt presiuni dinamice. Ca sa te convingi de acest lucru poti sa vezi articolul de pe -wikipedia- de la -magnetic reconection- unde spune clar ca densitatea masei este proportionala cu patratul inductiei magnetice. Dupa raspunsul dumitale am inteles ca ti se pare neexplicat sau nedemonstrat stiintific modelul nucleonului, prezentat succuint in postarea anterioara. Sunt postate aici in pagina forumului niste pdf-uri cu structura dinamica a neutronului si cu circulatia eterului prin structura dinamica a neutronului. Daca urmaresti articolele in care se incearca explicarea cuantica a gravitatiei, vei vedea ca este doar o bajbaiala, inecata in metafizica, in care nu se vede niciodata miscarea. Asta se intampla fiindca toti savantii si cercetatorii sunt fixati in dogmele sistemului si nu ii intereseaza semnificatia fizica exacta a conceptelor cu care lucreaza fizica si nici sensul fizic al constantelor universale. Si in mod constant nu se dau dimensiunile fizice ale termenilor din formule. Modelele la care am ajuns se bazeaza tocmai pe semantica exacta a conceptelor (marimilor) fizice si a constantelor universale. Semantica exacta a conceptelor fizice, rezulta de la identitatea dimensionala masa-sarcina, o idee care din cauza dogmelor bine statornicite, nu este admisa in sistemul teoretic al fizicii. Si au fost unii filozofi ai stiintei care au aratat ca numai fizica nu si-a stabilit semantica conceptelor cu care lucreaza. Dar universitarii au spus ca ce spun filozofii nu are nicio importanta pentru cercetarea fizica.