-----------------------------------
valy
06 Sep 2021 00:20


-----------------------------------
6.	Concluzii
Nu ar fi multe de spus ca si concluzie a acestui review/prezentare a camerei ASI462MC (color). 

Fara sa intru in &#8222;productie&#8221; cu aceasta camera, &#8222;la cald&#8221; consider ASI462MC (color) a fi un compromis in care avantajele depasesc dezavantajele specifice unui compromis. Am facut alegerea fiind constient ca o solutie dedicata fiecarui tip de fotografie/aplicatie este cea mai buna solutie, si totodata constient ca aceasta se aplica cel mai bine numai atunci cand banii nu sunt o problema. Insa in cazul meu mi-am impus un buget initial de 100-200E, ASI224MC s-ar fi incadrat la limita, dar am considerat ca un plus de sensibilitate mai ales in zona IR + un plus de rezolutie sunt mai utile decat o economie de 100E. Se pare ca intr-adevar ASI462MC (color) corespunde aproape tuturor cerintelor. Aceasta a fost ratiunea din spatele alegerii ASI462MC (color).

In cel mai rau caz pot spune ca ASI462MC (color) este o camera &#8222;interesanta*&#8221;. 
In cel mai bun caz pot spune ca ASI462MC (color) este o camera &#8222;ieftina** si buna*** (la toate)&#8221;.
*) graficul din zona IR suna interesant
**) cu presupunerea ca o achizitionam direct din China unde este 259$ transport inclus, si nu se blocheaza 6 luni in Suez &#128522;
***) cu excepta faptului ca senzorul are o dimensiune fizica (cam) prea mica

Analizand la modul general se pot identifica si alte solutii. Poate ca pentru astrofoto planetara ar trebui mers pe varianta mono, ca de exemlu ASI290MM (mono), asa cum unii colegi au facut-o deja, si cu rezultate excelente, doar ca este cu aprox. 100E mai scumpa. Poate ca pentru allsky ar trebui mers pe o camera mai ieftina si cu o rezolutie mai mica (orcium optica wide nu este foarte performanta), precum ASI224MC care este cu aprox 100E mai ieftina si are de asemenea o sensibilitate buna in zona IR (dar posibil nu la fel de buna coparativ cu ASI224MC, fig. 6.1 a si b). Pentru DSO sunt cu siguranta optiuni mai bune (senzori mai mari, racire activa), dar aici preturile ating si depasesc 1000E. 

Mai trebuie mentionat ca ZWO nu este singurul producator, deci ar trebui studiate si ofertele altor producatori, insa multe produse ale acestora folosesc aceiasi senzori pe care ZWO ii foloseste in camerele sale (senzori Sony), performantele fiind aparent similare, preturile fiind aparent similare*.
*) in cautari m-am axat doar pe camerele ASI, nu am realizat un studiu comparativ cu celelale produse echivalente de la alti producatori, dar opiniile generale de pe internet sugereaza ca sunt produse similare ca si performate si pret.

Atasez si forma PDF, pentru o parcurgere mai simpla.