-----------------------------------
Erwin
14 Sep 2021 07:56


-----------------------------------
@Mircea,

Da, acum îmi aduc aminte că mi-ai dat mie ce-a rămas de la picioarele fototrepiedului, erau sub&#539;irele. Încă nu am făcut nimic cu ele. Capul pare foarte solid &#537;i merita picioare mai zdravene. Sigur &#539;ine &#537;i lunete. Pentru lunetele mici eu am un trepied foto cu care m-am jucat dar de&#537;i capul este solid nu este fluid, e anevoios de reglat iar de urmărit obiecte pe cer nu poate fi vorba. Sunt bune pentru ce au fost ele concepute: camere foto fixe.

@Matrixul

Nu am avut vreme să o măsor dar am apucat să o cântăresc: are 2.05Kg. Luneta ED80 cu inele &#537;i &#537;ină Vixen plină are 3,5Kg. Newtonianul e cel mai u&#537;or, încă nu l-am cântărit. MAK-ul este între. Toate trei se pot folosi &#537;i la măriri mari, doar vibra&#539;iile mesei pe care stă montura poate fi un impediment. Mi-e frică să o pun pe balustrada balconului de&#537;i stă mai bine acolo, să nu o răstorn din gre&#537;eală. De la etajul 5 nu numai că s-ar face praf montura &#537;i instrumentul dar m-ar "u&#537;idi" vecinul care are ma&#537;ina parcată dedesubt. A&#537;a că mă gândeam că trepiedul pe care stă ocazional binoclul TZK10x80 este cea mai bună solu&#539;ie.