-----------------------------------
Cristian Kata
17 Sep 2021 15:59

Atentie la Delta Etreme 10x50 ED calitate jalnica...
-----------------------------------
In urma cu aproximativ 3 saptamani am devenit nefericitul posesor al unui exmplar Delta Extreme 10x50 ED, cumparat de pe www.iboro.ro, un magazin online cu sediul in Slovacia. Am fost extrem de nerabdator sa il primesc, a ajuns la mine in 3 zile parca. Coletul a plecat din Ungaria, se vede pe AWB, l-am primit prin GLS. In momentul in care l-am comandat am avut o discutie telefonica cu reprezentanta IBORO, care mi-a spus ca livrarea este cu verificare, lucru FALS, iar eu am facut greseala sa ridic coletul fara verificare, mare prostie. In momentul in care am pus binoclul la ochi am inlemnit, sub orice asteptari, nu am cuvinte sa descriu sentimentul. La o analiza atenta am observat corecturi cu marker permanent la oculare, pe prisme se vedea ca un fel de praf marunt daca proiectam lumina in el, una din lentilele obiectivului avea si ceva amprenta pe interior (nu amprenta de deget) binoclu era si decolimat, pe stele dubla efectiv. Optic vorbind, o catastrofa din punctul meu de vedere, zona de clar sub 60%, o zona de blur imensa care iti irita nervii la maxim. Zona centrala, deci o zona foarte mica, avea definitie extrem de buna, dar acea zona era foarte mica. Eye relieful foarte mic, nici vorba de 16mm cum spun ei.....daca era jumate, trebuia sa bag ochii in el pana atingeam lentilele cu genele. Comparat cu barr & stroud savannah 10x56 ed, exceptand acea mica zona centrala care avea o definie peste b&s, in rest era praf si pulbere. Exemplu concret: o casa la o departare de aprox 800m, culoare crem deschis si cu usa mare culoare maro, la B&S am vazut usa pana in marginiea campului, sigur ca nu mai era clara, dar era acolo, la Delta nu am mai vazut usa dupa 70% distanta de centru campului, efectiv disparea din camp, si aveam contrast ridicat, maro pe crem deschis, pierdea detalii puternic, jalnic. Trecerea de la camp la zona de negru era difuza, nu era ferma. Am sunat la iboro si le-am spus cum sta treaba, iar ei au spus sa il returnez daca vreau, dar nu au uitat sa imi spuna ca binoclul este 100% original. Am returnat binoclul, l-am trimis in Slovacia, asa e procedura, apoi dupa 10zile din momentul in care l-au primit ei am primit banii, inclusiv transportul. Nu vreau sa fac anti reclama, expun exact realitatea, fara nici un adaos. Nu recomand sa cumparati fara verificare colet. Apoi, eu am verificat personal doua bucati Delta etreme 10x50ED (cel cumparat si inca unul in magazin) si o bucata Delta Extrem 7x50ED toate decolimate. Sunt multi cumparatori total dezamagiti de acest produs de doi bani, poate cei la care e primul binoclu sunt multumiti. Cu siguranta acest binoclu are in comun doar numele cu cel la care i-a facut review Dbird, sunt diferente enorme care nu pot sa apara datorita unui eventual subiectivism, sunt produse diferite. Sansele sa puneti mana pe un exemplar ca cel descris de Dbird, eu cred ca sunt ZERO, deocamdata doar dezamagiri. Un binoclu de bani marunti gen Auriol la 80lei vine colimat, eu din 3 Delta nu am gasit nici unul colimat, si mai sunt pe forum persoane care mi-au confirmat si la binoclurile cumparate de ei ca sunt decolimate (Delta Extreme 10x50ed). Am impresia ca Delta Optical si Lacerta, sunt doi producatori din aceeasi tara, care au uitat de calitate dupa ce a inceput sa curga banul, practic au devenit niste chinezarii produsele lor. Personal sunt  extrem de dezamagit, si nu am sa mai fac greseala de a cumpara fara verificare.