-----------------------------------
valy
17 Sep 2021 21:06


-----------------------------------
Ma refer la comerciantii seriosi, cei care distribuie oficial produsele unui brand. Daca primeste de la client un produs defect nu vad cum ar putea proceda altfel decat sa il trimita inapoi la producator si acesta sa il repare sau sa ii dea altul bun inapoi, fara costuri pentru comerciant. Posibil sa existe si ceva contractual intre ei care sa nu il stim, dar comerciantul pierde cel putin transportul dus/intors la client, timp, returneaza si banii, deci costuri operationale si de imagine legate/influentate de un produs/producator.
Evident nu sunt de acord cu abordarea "l-am verificat noi stai linistit, vei primi un produs bun", nu stiu dece o fac ca in fond ei platesc transportul dus/intors daca nu isi fac treaba si clientul returneaza produsul. 
Adica nu vad rostul sa trimiti un produs defect la client cand producatorul ar fi obligat sa il schimbe gratis cu unul bun. Doar daca fluxul producator-comerciant lucreaza pe alte principii care imi scapa mie. De ex.: "ti le dau mai ieftin/la negru dar o faci pe raspunderea ta, daca primesti dude te descurci tu cu clientul".
Nu exclud nici abordarea "am 10 dude, le vand pe toate si vadem io cine se prinde, poate il conving ca asa trebuie sa fie, iar daca il returneaza tot il dau eu pana la urma".
Sarlatani gasesti tot timpul in orice domeniu, insa interesant ar fi sa sa vedem daca si magazinele de profil practica astfel de metode, sau unde e defapt problema: la producator, la produs, la comerciant..?