-----------------------------------
HoO_Germany
30 Dec 2007 13:44


-----------------------------------
Inainte de a achizitiona un lucru, fac foarte mult studiu in prealabil pentru a nu avea sentimente negative ale post-cumpararii. Vreau sa cred ca intrebarile nu atat de stupide pe cat le consider eu, dar nevand experienta practica cu un telescop probabil se intelege.

De aceea lansez alte intrebari ale caror raspunsuri cred ca vor ajuta foarte multi incepatori, care sunt sigur ca sunt derutati inainte de a face o achizitie:

Pentru studiul planetar indelungat (sau deep sky) este eficient un Dobson (in principiu m-am orientat catre un Meade 10'' , la recomandarea lui Robert caruia ii multumesc, care cred ca e mai portant decat alte modele similare)?

http://www.astroshop.ro/produse_detalii.php?cPath=23_37_53&products_id=127&category_name=Dobson&product_name=10"%20MEADE%20Dobson%20Deluxe%20Light%20Bridge

Este capabila montura dobson sa urmareasca (la magnificatii mai mari) fara a scapa din obiectiv obiecte gen marte?

Am nevoie de o montura ecuatoriala cu motoare pe ambele axe si astfel sa ma orientez spre alt telescop?


Multumesc!

Montura Dobson ar fii capabila a putea urmarii obiectele, dar asta este un invest extra. Este o platforma ecuatoriala cu motoare, pe ea se pune Dobson-ul si aceea conduce telescopul tot asa ca si o montura paralactica (cum scrie si Alin ). 

Acum ca se zice deja ce se orienteaza spre alt telescop cu montura paralactica, ramane de lamurit cat de mare sa fie optica si ce trebue sa poate montura, la ce pret.