-----------------------------------
HoO_Germany
31 Dec 2007 13:33


-----------------------------------
Multumes Robert! 

Cred ca am inteles care e ideea. Am sa studiez si posibilitatea cu acel Newton.

Orion Intelliscope 10'' ar fi o solutie pertinenta?

Multumesc

Orion Intelliscope 10" sau 12" (cum este de vanzare aici pe forum) ar fii o idee, numai ca nici la aceste instrumente nu se gasesc motoare. Intelliscope are Encoder in ambele axe si telescopul se misca manual in pozitia dorita (care se vede dat pe computer). Asa ca este mai unsor a gasi obiecte cu acest instrument, dar totul merge manual.

Eu as propune achizitia unei monturi EQ6 cu un ED80 si cu un guidescope. Cu aceasta combinatie ai posibiliate a face si primele poze, a observa si deepsky si planetele, luna, soarele (aici NUMAI cu Filtru Solar).

Montura EQ6 sustine mai multa greutate, asta nu cam este problema. Problema se pune ca aceasta montura venind "Classic" motoarele si electronica nu este destul de fina a putea manuvrea pozele facute cu focale mai lungi de 300mm. Treaba este ca cea mai fina viteza telecomandei de corectat, este 2x a vitezei normale. Asta inseamna ca fiecare corectura care o vrei sa faci, iti strica imaginea, din cauza ca asa de fin cum ar trebuii sa corectezi, nu este dat posibil.
De asta am scris mai sus, ca pentru fotografie cu montura EQ6 iti trebue sa faci un upgrade cu alte motoare si alta electronica.