-----------------------------------
iulian90
21 Noi 2021 22:29


-----------------------------------
Frumoasa imaginea cometei, se vede mai bine culoarea verzuie decat in imaginea postata de mine. :) 

O idee in privinta protejarii de condens a obiectivului ar fi sa ii confectionezi un parasolar (daca nu are) din carton negru A4. Asa am facut eu pentru teleobiectivul Albinar 85-200mm f/4 si nu prea am probleme cu condensul, decat daca teleobiectivul este orientat spre zenit, atunci umezeala se depune pe lentila mai usor. :) Cartonul mai absoarbe din umezeala din ce am observat si protejeaza mai bine lentila obiectivului.
Nici eu nu am echilibrat corespunzator montura, de aceea DSS mi-a eliminat 5 cadre din 20 si a stackat numai 15 ,noroc ca aveam ghidaj, care a mai minimalizat erorile, dar graficul ghidajului arata cam prost. Insa am pozitionat si aliniat polar montura de aseara si am lasat-o peste noapte pe pozitie,cu tot cu luneta, acoperita si  protejata de roua ,ca sa nu mai fiu nevoit dimineata sa fac alinierea polara care imi poate lua si jumate de ora, apoi la sfarsitul sesiunii cand s-a crapat de ziua, am bagat tot echipamentul in casa.  :)

Zilele urmatoare o sa fac niste masuratori astrometrice pe cadrele cu cometa C/2021 A1 pe care le-am tras astazi ca sa aflu in mare dimensiunile fizice ale cometei si cand mai am ocazia o sa ma mai trezesc dimineata devreme ca sa observ si sa fotografiez aceasta cometa destul de spectaculoasa. :)