-----------------------------------
iulian90
28 Noi 2021 23:54


-----------------------------------
Multumesc pentru felicitari. :) 

Eu m-am apucat de acest proiect din cauza situatiei financiare destul de modesta, nu prea imi permit sa cumpar camere astro fiindca sunt scumpe (pentru bugetul meu). Putine camere din cate am sunt cumparate, restul camerelor sunt primite de la membri ai forumului, carora le multumesc mult pentru ajutor. :) 

Camera Philips Toucam am primit-o prin 2018 si o perioada de timp a stat mai mult nefolosita pentru ca aveam probleme de compatibilitate cu driverul camerei cu Windows 10 de pe laptop (care i-am instalat intre timp Windows 7), anul trecut am inceput sa o folosesc cu desktop-ul care are windows 7 , apoi si pe laptop de cand i-am pus Windows 7, iar anul acesta , afland de posibilitatea de a moda camerele Philips cu senzor CCD pentru expunere lunga, mi-am propus sa incerc si eu, poate iese ceva. 

Am intampinat ceva probleme cu acest proiect, dar le-am depasit pana la urma si iata ce minunatie de camera a iesit acum, capabila de expuneri lungi, fara zgomot prea mare si cu sensibilitate buna. :)
Mai am eu o problema de rezolvat, cea cu dungile oblice pe fundalul cadrelor, dar poate o rezolv si pe aceasta. 

Pe viitor, cand mai acumulez experienta in domeniu si ma mai informez,  intentionez sa modific radical aceasta camera, mutand-o in alta carcasa si montand senzorul pe un radiator cu racire, posibil cu element Peltier, cu temperatura controlata, sau macar cu racire cu ventilator,  pentru rezultate mai bune. :) 

Desigur ca cu aceasta camera o sa fac data viitoare capturi la cometa Leonard, doar daca coada cometei va depasi campul camerei (cu reducatorul de focala) la debutul cometei din Decembrie, o  sa folosesc camera foto Canon 450D. ;)