-----------------------------------
gpaunescu
01 Dec 2021 11:11


-----------------------------------
Desi nu am avut niciodata un Heritage (nici Newton nu am avut), am o indoiala ca se aliniaza perfect atunci cand se extinde. De altfel am si vazut mentionat undeva pe un forum " ca necesita colimare la fiecare iesire inainte de folosire; sau macar oricum o verificare.
Dupa parerea mea, acele bare culisante, ar trebui sa fie realizate cu o precizie foarte mare ca sa nu fie probleme de colimare. Nu cred ca asemenea precizie se gaseste  la pretul acesta.


Si la Bresser, am vorbit cu cineva care avea o luneta de 120 si mi-a zis ca mecanica nu e un punct forte la Bresser.

Cum a zis si dmtr69, eu daca as fi as merge pe SW si o montura pipe, facuta. Cred ca o asemenea monntura ar fi mult mai portabila. Asta daca de pricepi putin la bricolaj; de fapt tb numai cateva gauri si sa tai 2 discuri din placaj mai gros sau Tego (daca esti in Bucuresti iti dau eu o bucata de Tego sa faci 2 discuri). In rest un trepied de teodolit e cam 2-300 lei si iti mai trebuie 2 flanse (cam 100-150 lei), niste tevi de 1,5" , o clema Vixen (intre 250 cu un singur surub si 325 cu 2 suruburi) si cam asta e. Imi poti da pm pt mai multe detalii daca esti interesat.