-----------------------------------
iulian90
02 Dec 2021 18:48


-----------------------------------
@ Niky360. Bravo , imaginile cu cometa sunt foarte reusite, mai ales cele de astazi. Spor in continuare. :D 

@ 2SKY. Multumesc pentru felicitari. Nu stiam ca mai este inca un topic despre cometa C/2021, recent am dat de el, daca stiam de la inceput de el nu mai deschideam si eu un topic pe aceeasi tema. Dar oricum ,important este sa postam observatii si imagini cu aceasta cometa spectaculoasa. :) 

Maine dimineata sper sa pot observa si fotografia si eu cometa C/2021 A1, cand se va apropia foarte mult de roiul globular M 3 din Canes Venatici, la 1' sau mai putin de roiul stelar. 

Am facut niste simulari pe Stellarium cu luneta de 80/900mm si diverse camere ale caror date le-am introdus in Stellarium si din start elimin varianta cu camera Philips Toucam pentru ca avand un senzor mic cometa nu va intra decat putin in campul camerei, coada nu se va vedea in totalitate, asa ca o sa folosesc camera Canon 450D, care are un senzor mare si cometa va intra in totalitate in campul camerei la focala de 900mm. 
M-am mai gandit si la varianta cu teleobiectivul foto Albinar 85-200mm F/4, la focala de 200mm F/4, si camera Canon 450D, care cred ca ar fi mai potrivita pentru a scoate in evidenta coada cometei, la expuneri nu prea lungi (pana in 60 s) si fara ghidaj ,iar prin luneta de 80/900mm o sa fotografiez apropierea maxima dintre cometa si roiul M 3 care va avea loc la ora 5:40 TLR.  Numai sa tina si vremea cu mine. :)