-----------------------------------
Niky360
05 Dec 2021 03:42


-----------------------------------
Cu cateva lectii invatate din acest tutorial postat de Iulian, am adaptat unii pasi la unul din stilurile mele de procesare a cometelor (momentan pt cometa Leonard functioneaza, dar nu garantez ca e un stil general valabil, fiindca nu tin minte sa fi vazut stilul acesta de procesare altundeva, ci pur si simplu m-am jucat prin PS pana am dat de el cu rezultate bunicele inainte, dar parca mult mai bune acum)

Preiau din textul scris in topicul cometei Leonard:

Asa ca am stack-uit manual odata pe stele si odata pe cometa deschizand separat imaginile cu file->scripts->load files into stack. Dupa centrarea corecta a ambelor imagini (am selectat toate layerele si i-am dat "convert to smart objects" apoi am stack-uit cu functia Layer->smart objects->stack mode-> median (sau mean depinde cum va place rezultatul).

Am lasat stack-ul cu stele neatins (desi puteam sa scot cometa din el, nu am facut-o fiindca imi ramasese destul de centrata coama si coada si am zis sa profit de acest lucru) si am trecut la cel cu cometa, unde cu functia "Lasso" am inconjurat cometa si coada acesteia, am dat click-dreapta pe selectie si am dat "select inverse". Dupa aceea am putut cu usurinta sa sterg toate darele de stele cu functia "spot healing brush tool" fara sa stric coama si coada cometei ... si am dat save ambelor imagini (stack pe stele / cometa)

Dupa aceea am deschis separat ambele imagini cu file->scripts->load files into stack.
Primul layer este cel cu stele centrate al doilea cel cu cometa centrata. A trebuit sa recentrez imaginea cu cometa putin ca sa se potriveasca peste coada din imaginea cu stelele centrate, apoi am dat "convert to smart objects" si dupa am facut stack-ul cu Layer->smart objects->stack mode-> maximum.