-----------------------------------
Claudiu
03 Ian 2008 17:16


-----------------------------------
In asteptarea cerului senin s-au acumulat umatoarele frustrari : 
Adaptorul de 1.25 din focuser era complet intzepenit, ori a fost montat la cald ori a fost batut cu un ciocan (pentru ca are vopseaua pe interior puternic strivita)... a durat cam o ora operatia de smulgere (cu instrumente grele) si apoi pilire a aprox 0.5mm din diametrul adaptorului ca sa se poata manevra usor. 
In alte rinduri, constructia monturii este destul de buna, cu exceptia unui joc al scarii gradate pe care nu-l pot elimina. Trepiedul insa este usor asimetric, unul dintre tuburi articulindu-se mai mult cu citeva grade.. No big.
Dezamagirea cea mai mare a fost ocularul din dotare. Specificatiile lui sunt 25mm multi coated cu 50 grade cimp. El pare sa fie un ocular Kellner modificat care are o para de cauciuc cu infiletare pe care cu greu am indepartat-o si am inlocuit-o cu cupa de cauciuc de la ocularul de colimare. Modificarea este substantiala. Comparat cu SP pe care il am este inferior si urmeaza sa fac un upgrade la un ocular SWA pe 20 sau 15mm. 
In afara de aceste mici neplaceri, finetea focuserului a fost mult imbunatatita dupa ce i-am adaugat putin ulei de mecanisme fine.. acum se roteste impecabil si desi este cu pinion, nu vad cistigul unui alt model de focuser (in afara de modelele auto).
In continuare caut optiuni pentru inlocuirea diagonalei si constat cu neplacere diferenta de pret intre 1.25 si 2".. Totusi trepiedul se inalta destul de mult si in conditii extreme se poate observa si fara diagonala.

PS - vreau sa vad o stea.. una mica... cit de cit... luna e vizibila in orele cu nebulozitate maxima.. imi bag unghiile-n gt :(