-----------------------------------
saiph
20 Dec 2021 11:22


-----------------------------------
Dap. Si se vede chiar bine prin ele. 
Cum zice si Erwin, poti incerca sa le asamblezi temporar cu ceva tub de plastic si banda izolatoare, pana definitivezi designul, apoi ii poti da o forma mai "comerciala" cu ajutorul unei imprimante 3D. 
Pt nivelul de calitate al imaginii obtinute cu un astfel de ocular, costurile implicate - cu binoclurile (defecte) de la care sa iei obiective, cu oculare ieftine de la care sa iei barrel si cu imprimarea 3D - sunt mai mult decat rezonabile. E ceva mai multa sticla decat intr-un Plossl normal, dar si corectia redata este mai buna.

Astea 5 mi-au iesit ok. Barrelurile sunt pe standard 1.25" sau 2".
Mai am vreo 3 intr-o cutie, dar sunt mai "speciale" :lol: - nu ca nu s-ar vedea bine si prin ele, dar doua dintre ele au lentile ruby coated (bune la deep sky, de altfel - taie la fix tenta portocalie a cerului data de becurile cu sodiu), iar unul are lentile singlet neacoperite si se vede un pic ciudat (pufos).

Insa altfel, stele punct peste tot, focale posibile intre 35 si 50mm (eu le-am optimizat pt max 42mm, ca mai lungi devin impracticabile pt telescoapele de care dispun) - in functie de focalele dubletelor pe care le ai la dispozitie, de distanta intre ele si mai ales distanta intre prima si a doua pereche de dublete - campuri in jur de 50 grade (plus/minus cateva grade) - depinde si de combinatia de diametre ale lentilelor plus barrel.