-----------------------------------
cluci
22 Dec 2021 10:12


-----------------------------------
Erwin, dupa mesajul tau am inceput sa reanalizez situatia ( deci mi-ai dat idei ;) merci!  )..Eu vedeam doua probleme date de spatiu.. una cu lungimea mare a tubului si a doua cu spatiul necesar in jurul monturii pentru ca la o ecuatoriala tubul si bara de contragreutati "baleteaza" destul de larg in tot felul de directii in jurul trepiedului mult mai "larg" decat furca. Totusi.. poate ca  spatiul nu e chiar atat de stramt incat sa nu-mi permit asta.. Mi-e insa destul de greu sa evaluez cat de mult loc e necesar in jur.. asa ca mi-a venit ieri o idee... Am vorbit cu un prieten care are un EQ6 de la Skywatcher sa mi-l imprumute intr-o seara sa ma joc putin la fata locului , sa-l invart in toate directiile.... si poate totusi merge... Si da.. m-am gandit si eu sa pun un SCT pe EQ si am scapat de problema tubului lung  O sa ma apuc sa caut sa vad daca gasesc vreun tub de 12 care sa se incadreze in buget.. Oricum mergand direct pe EQ as face o economie ca nu mai tb sa iau wedge care costa si ala ...

Relativ la Meade.. e posibil ca stocurile de pe unele site-uri sa nu fie actualizate.. am patit de multe ori.. sau intr-adevar sa fie un instrument mai vechi.. Am citit si eu acum putin pe net ( dupa mesajul lui Horatius ) ce s-a intamplat cu Meade .. probabil ca si daca gasesc ceva pe stoc sunt instrumente produse inainte de 2019...si cum situatia companiei e incerta inca daca e vreo problema s-ar putea sa am surprize cu suportul... deci treaba e cu skepsis acolo...