-----------------------------------
iulian90
27 Dec 2021 12:23


-----------------------------------
La laptop display-ul are rezolutia de 1366x768 si din setari am selectat rezolutia maxima de 1366x768. 

Am rezolvat partial problema, instaland prima versiune de Siril 0.9.12 aparuta in 2019 si apare mai diferit pe ecran, sub forma a trei ferestre, cea principala care inca mai depaseste aria ecranului in partea de jos si doua ferestre mai mici cu imaginile RGB si Mono unde apar si butoanele care la versiunea cea noua, 1.0.0-rc2 apareau in fereastra principala in partea de jos, acum sunt accesibile dupa cum se vede in captura de ecran de mai jos, de asemenea si fereastra cu Photometric Color Calibration apare mai mica si am acces la butoanele OK si  Cancel. 

Versiunea veche de Siril nu e la fel de sofisticata ca cea noua, unele functii care le are versiunea noua lipsind in versiunea veche, dar functioneaza bine. Acum nu stiu la versiunea veche ce butoane sau alte chestii ar mai aparea in partea de jos a ferestrei principale care nu se vede, dar pentru moment sunt multumit de aceasta versiune de Siril.  :) 

Pe site-ul oficial Siril mai scrie ca dupa instalare se recomanda activarea functiei Developer mode din Windows 10, dar in Windows 7 nu apare asa ceva. Se pare ca Siril a fost conceput pentru Windows 10, dar vad ca functioneaza si pe Win 7 chiar cu acest incovenient cu incadrarea incorecta a ferestrei pe ecran, am procesat o imagine si a mers bine softul. :) 

https://siril.org/tutorials/tuto-scripts/#tuto-1