-----------------------------------
valy
02 Ian 2022 15:01

Re: Experimentul Istar
-----------------------------------
a iesit un pic cam grasutaE chiar sexy! :)
Cu niste vopsea si un parasolar cred ca va arata foarte misto.

.Mai tarziu am constatat ca diagonala dielectrica pe 2" imi limita valoarea campului iluminat la aprox 1,7 grade..Inseamna ca puteai folosi un focuser mai mic (si implicit posibil mai ieftin), de ex de 2.5"?

..inelele de prindere.. Mi se pare ciudat materialul din care e facut tubul, cred ca trebuie pus contra un inel pe interior pt. rigidizare, pare ca se deformeaza destul de usor cand il stresezi mecanic.


La aspectul financiar am avut initial in intentie sa scot ceva ieftin, foarte ieftin. Trecand cu vederea peste carnetelul in care am notat toate costurile am ajuns la concluzia ca am facut rahatul praf! Cu toate ca am luat obiectivul foarte ieftin, ultimul calcul de pana acum imi indica suma de 3100 lei. Cam mult dar ma amagesc cu gandul ca nu i-am dat pe toti odata!Depinde cum privesti problema, de ex. unul echivalent este 1200E deci dublu (desi acum 1-2 ani stiu ca era pe la 7-800E, atunci ma batea si pe mine un gand): https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2229_TS-Optics-6--f-5-9-Refractor---2-5--R-P-Focuser---Ohara--Japan--Objective.html
Insa cred ca sunt si eu de acord cu concluzia - diy nu e neaparat mai ieftin decat din magazin, insa cred ca pe anumite domenii de nisa sau avand la dispozitie SH anumite componente poti avea satisfactia lucrului facut de tine, pe specificatiile tale + un pret relativ mai mic (daca ai noroc).