-----------------------------------
mircealupu38
04 Ian 2008 22:34

Cine ma poate ajuta -fotografie cu DSLR
-----------------------------------
Astept o luneta de la Celestron- un ED80 - dar pana atunci am vrut sa incerc fotografia focala cu un MAK 90 pe care il aveam - nu la stele ci la natura. Am demontat de la MAK oglinda diagonala, a ramas un tub adaptor numai bun de montant T-ringul cu aparatul DSLR (altfel acesta s-ar fi lovit de butonul de focalizare de la telescop). Am montat Olympusul E-510 si am focalizat telescopul pe niste copaci aflati in fata casei. Am facut cateva poze folosind diverse setari (ISO 100, temporizator 2 secunde ca sa scap de vibratiile telescopului la apasarea pe declansator, noise reduction standard, focalizare manuala sau automata, chiar si continua etc). Desi am montat micul telescop pe un trepied f bun, iar aparatul DSLR este nou, pozele au iesit cam neclare- nu ma asteptam sa iasa ca cele facute cu lentilele 14-41 sau 40-150- dar totusi... Nu stiu unde gresesc- oare trebuie sa pun temporizatorul la 12 secunde (sa vibreze atat de mult lentila telescopului). O sa fac poze si cu luneta ED80 care are o lung focala de 600 fata de 1200 a Mak-ului, este mai rapida (f/8) - in perspectiva mi-as cumpara si o montura cu SkyScan - un HEQ5 (inca o intrebare- e diferenta mare de precizie intre HEQ5 SkySan si EQ5-Goto?) Multumesc anticipat pentru ajutor