-----------------------------------
GunDALF
07 Ian 2022 10:07


-----------------------------------

La cearta dintre noi insine pierde natura. 

Incercarea de dominare a naturii se intoarce in mod natural asupra noastra, punand practic bazele unui esec, unui pacat personal.

Natura nu pierde niciodata. Are mecanisme de autoreglare pe care abia am inceput sa le pricepem (de ex. Gulf Stream System, Polar Vortex etc.) si care s-ar putea sa ne dea de furca. Unii ar spune ca sunt un fel de instant karma, evident, la proportiile timpului cosmic. Adica, de pilda: am crescut temperatura medie terestra, iar aceasta se rasfrange in vremea mult mai agresiva decat in mod normal, cu fenomene amplificate ca durata si forta.

Cat despre terraformari si alte visuri... la cheie, mai e (al naibii de) mult pana departe. Va trebui sa traversam o criza de amploare economico-social-sanitara, sa evitam ceva conflicte posibile in viitor, poate chiar unul mondial, extins, sa redevenim o societate cu viziune spre viitor (nu spre Ev Mediu ca acum), nu scindata, divizata... si poate atunci, actionand ca un TOT, se va putea infaptui vreo minune, nu neaparat terraformarea lui Marte, care, mie personal, mi se pare utopica.