-----------------------------------
Doru Dragan
05 Ian 2008 08:48


-----------------------------------
Din sticla simpla (sticla de geam sau "plate glass") se poate obtine orice si la o precizie oricat de buna :) Intrebarea e "cu ce efort?". Inca o data, in timpul slefuirii temperatura sticlei se schimba (chiar si de la atingerea cu mainile) astfel incat vei avea o anumita temperatura la slefuire si alta atunci cand o pui in bancul de test ceea ce duce la tot felul de precautii pe care trebuie sa le ia in calcul cel care lucreaza. Evident vorbim aici de oglinzi deja mai mari (de la 250 mm incolo). Tavi, fa testul de care ti-am vorbit ca e foarte simplu. Pune o oglinda in bancul de test, si fa testul Foucault. Roaga pe cineva in timpul asta sa se duca si sa puna un deget pe suprafata oglinzii sa-l tina un minut si dupa aia sa-l ia. Observa ce s-a intamplat si spune-ne si noua :)
Noi nu am adus discurile de PIREX pentru ca sa le vindem. Pana nu demult si Tavi_S a lucrat cu sticla obisnuita dar am ajuns la concluzia ca daca tot trebuie facut rost de sticla si trebuie cumparata (nu ca "pe vremuri" cand o procuram de la "piata neagra") atunci macar sa fie de calitate ca diferenta de pret e destul de mica. Discurile le-am adus pentru nevoile noastre si ne-am gandit sa incercam sa le punem la dispozitia celor care au aceeasi pasiune ca noi.