-----------------------------------
iulian90
07 Ian 2022 23:10


-----------------------------------
Salut. 

Ai un inceput bun in astrofoto , arata fain imaginea cu nebuloasele M 42-M 43 , insa fundalul cerului este cam negru. :)

Cauta sa urmaresti histograma in timpul prelucrarii in Photoshop, sa reglezi nivelurile (Levels) sau curba in asa fel incat sa lasi putin spatiu si in stanga cocoasei la histograma, asa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, in acest fel fundalul nu este prea negru ci gri intunecat, dar nu se mai pierd detaliile cele mai slabe de la marginea nebuloasei si aceasta apare mai fain in imagine. 
Si eu faceam la fel la inceput, cand m-am apucat de astrofoto, intunecam prea mult fundalul ca cerul sa para cat mai negru, dar nu faceam prea bine si unele detalii slab luminoase ale nebuloaselor sau galaxiilor dispareau in fundalul negru.
Intr-adevar, procesarea imaginilor este migaloasa, complexa si cere mult timp, dar si rezultatele ies pe masura, mai ales atunci cand capeti experienta in prelucrarea imaginilor astronomice. :) 

Poti incerca si softul Siril, din ce am inteles merge si pe MacOS, este free si este un soft foarte bun in  stackarea cadrelor si prelucrarea imaginilor rezultate dupa stacking.  Eu sunt foarte multumit de el, am inceput sa prelucrez capturile numai cu Siril in ultima vreme. Bineinteles ca la sfarsit tot cu Photoshop finalizez imaginile, sunt unele chestii care nu pot fi facute in Siril, ci doar in Photoshp, ca de ex. micsorarea stelelor, reglarea mai fina a histogramei ori eliminarea suplimentara a unui gradient mai agresiv din imagine.

https://siril.org/

Spor in continuare si cer senin. :)

Last edit: Ultimile doua imagini arata mai frumos, fundalul nu mai este atat de intunecat si se vad marginile si detaliile slab luminoase ale nebuloasei. :)