-----------------------------------
Nordas
15 Ian 2022 11:30


-----------------------------------
Lumea se duce de rapa ... nu am mai avut cer senin in locatia mea de aproape 2 luni! Cand a fost senin am fost in delegatie  :(  Azi e o exceptie si sper sa tina pana deseara.

Multumesc mult de sfaturi, desi gasisem informatii pe net, parca e mai linistitor atunci cand informatiile sunt confirmate cu fapte.


Cum nu am treaba am cautat sa vad daca ar fi rezonabil (utilizabil) un setup de telescop controlat remote. Intretinut si aliniat manual - deocamdata - dar observatii facute din interior. Nu ca vreau sa stau la caldura, ci pentru ca nu m-ar mai deranja poluarea de la becurile din jur - atelierul nu are geamuri si e bezna.

Setup-ul pe parte de telescop ar fi:
- Telescop cu GoTo Celestron EQ AS-GT - cu adaptor RS232/USB de pe controller NexStar Plus
- Camera ZWO ASI xxx USB - dupa buget
- Focuser motorizat cu stepper si Arduino cu ASCOM cu comm's pe USB (Il am 90% finalizat)
- Camera Web USB - supraveghere visuala telescop, sa nu tamponez montura/telescop
- Hub USB + USB/Ethernet adaptor + cablu ( sau adaptor WiFi )

Pe parte de office:
PC/Laptop + ASCOM + Stellarium + ceva soft de control focus pe serial

No, cam asta ar fi, daca e o idee stupida va rog sa spuneti si gata - mi-o scot din minte! Alrfel poate facem alt topic.