-----------------------------------
ZAN
20 Ian 2022 21:57

Interferometru radio
-----------------------------------
De mai mul&#539;i ani ma tot gandesc cum sa construiesc un radiotelescop, dar de unde o antena cu diam.3m,5m,15m,sau mai mare,doar daca calculezi greutatea unei antene completa cu supor&#539;i de prindere, motoare de ghidaj si cautare, stalpi de sustinere sau trepied rezultă o greutate suficient de mare + costuri de construc&#539;ie , imediat am gasit un motiv serios sa renun&#539; din start.
Asa ca am inceput sa caut alte solu&#539;ii cum ar fi un interferometru radio.
Antene cu diam 80mm,90mm se gasesc mai usor nu costă mult greutatea totala a ansamblului antena suport + accesorii
nu e foarte mare.
Mai ramane de rezolvat sincronizarea semnalului radio recep&#539;ionat de doua sau mai multe antene parabolice sau de orice alte antene, practic din ce am inteles eu intarzaierea sau defazarea semnalului celei de-a doua antena fata de prima,astfel se pot folosi mai multe antene realizând practic o singura  antena cu diametru mult mai mare,dar cu costuri mai mici.
https://www.google.com/search?q=interferometru+radio&client=tablet-android-samsung&prmd=isvxn&sxsrf=AOaemvJe836lWoh3fkZUd_89HN_6HlccwA:1642699771976&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj0xIXD7cD1AhVIh_0HHVCmBzIQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=800&bih=1280&dpr=1