-----------------------------------
Erwin
29 Ian 2022 09:47


-----------------------------------
Faptul că are intrare &#537;i pentru unde lungi-medii-scurte e un lucru bun. L-ai conectat la vreo aplica&#539;ie? Unele recunosc automat dispozitivul &#537;i îl afi&#537;ează undeva, altele trebuie configurate manual după ce ai aflat dispozitivul, fie el &#537;i compatibil (clonă noname bazată pe acelea&#537;i chip-uri ca unul oficial). 

Ai putea identifica tipul chip-urilor dacă deschizi carcasa lui &#537;i atunci po&#539;i afla mai multe. Uneori chinezii folosesc chip-uri nemarcate, răzuiesc inscrip&#539;ia originală sau pur &#537;i simplu le inscrip&#539;ionează cu o aiureală.

De exemplu, un radio pt bucătărie "Silvercrest" pe care fratele meu l-a luat de la Lidl din Germania &#537;i care s-a stricat, am încercat să-l repar &#537;i am constatat că modelul chip-ului principal este de negăsit, probabil o clonă de Philips sau alt producător. A&#537;a că în loc să-l repar i-am cumpărat un radio Blaupunct similar, mult mai bun, stereo. 

O altă variantă este de a-l conecta la un calculator cu linux &#537;i să dai comanda în terminal "lsusb" &#537;i atunci î&#539;i arată un cod de produs conectat, dacă este compatibil cu ceva se poate identifica.