-----------------------------------
Daniel Simion
11 Feb 2022 11:30

Re: Binoclu mai performant  decat Celestron Skymaster 12x60
-----------------------------------
Salutare dragi membrii , as avea nevoie de ceva ajutor in alegerea unui binoclu mai bun decat Celestron Skymaster 12 x 60 achizitionat acum vreo 2 saptamani . Ce caut nu este o apertura mai mare ,ci  o optica mai de calitate . O apertura de 50-60 mm cu un zoom 10-12 x pentru portabilitate . Pentru o scurta perioada de timp il pot tine si pe aceasta la observatii gen 30 s - 1 minut , rezonabil fiind si la greutatea lui de 1.1 kg pentru apertura care o are . Din ce am mai vazut pe reviewuri acest binoclu e mai apropiat ca si constructie de un 10 x 50, fiind mai mult fortat la un 11.5 x 51 . Nu se vede rau cu el ,dar as dori ceva mai multa claritate .De mentionat ca a venit fara probleme de colimare . Ma gandeam la urmatoarele modele :   Ps. Detin un Dobson 200/1200 asa ca ma intereseaza portabilitatea binoclului .

1.Nikon Action EX 10x50 CF
2.Delta Titanium 10x56 Porro 
3.Lacerta  Elite 10x56 Roof
4.Pentax SP 10x50 WP
5.Levenhuk Sherman PRO 10x50
6.BRESSER Astro & Marine SF 10x50 WP
7.Omegon Bright Sky 10x50
8 Alte sugestii intre 600-1.500 maxim si ceva sa fie calitate/pret oarecum optim 

Multumesc !

Salut! Pentaxul acela este slab, am incercat de 3 ori sa-l cumpar si nu am reusit, nu m-a lasat inima sa dau mai mult de 500 de lei pe el. Stiu ca pe unde citesti despre el gasesti lucruri bune, dar este slab. Are campul mic, aberatii cromatice si nu mi se pare prea sharp sau luminos. Este foarte frumos si solid construit, dar trebuie sa te uiti si prin el nu doar la el si atunci esti dezamagit. Este expus in Bucuresti, la Focus94.

Lacerta Elite este decent, dar are ceva aberatii cromatice. Gasesti informatii pe forum despre el.

Nikonul Action EX este peste Pentax si peste Lacerta. Din aceasta lista, cu asta mergi la sigur, adica ai cele mai mari sanse sa comanzi unul si sa il primesti in stare buna. Eu am avut 4 si mi-au placut. Este un binoclu decent, corect.

Omegonul ala este un BA8, ar trebui sa fie ok, dar nu l-am avut, nu stiu sigur. La fel, nu ma pronunt nici despre celelalte pentru ca nu le-am avut, dar experienta mea cu Delta este un foarte suparatoare si nu voi mai cumpara niciodata nimic de la ei.

Daca as fi pus in situatia ta, eu as mai strange bani pentru ca, in mod cumva paradoxal, sa cheltuiesc mai putin. Spun asta pentru ca vei vrea ceva mai bun, il vei vinde in pierdere si vei ajunge sa dai mai multi bani in final. Ai mai jos recomandarile mele.

https://www.apm-telescopes.net/en/apm-ed-apo-12x50-magnesium-series-binoculars
https://www.astroshop.ro/instrumente/omegon-binoclu-argus-12x50/p,47247
https://www.apm-telescopes.net/en/apm-ed-apo-10x50-magnesium-series-binoculars

Apropiat de bugetul tau, din punctul meu de vedere, aceste trei modele sunt cele mai bune.

Daca totusi as fi fortat, obligat sa respect bugetul, as lua Nikonul Action EX 10x50, nou, din magazin, cu posibilitate de retur.